زهرا بختیاری؛ کارشناس رسانه و فضای مجازی در گفتگو با فراهان خبر با اشاره به نقش حجاب استایلها در فضای مجازی گفت: در دههٔ اخیر موج تازهای از حجاب دختران در فضای مجازی پدیدار شد که با انعکاس زندگی خود در فضای مجازی در قالب پوششهای مذهبی نگاه تازهای به حجاب ایجاد کردند.
وی افزود: دخترانی که با پوشش به ظاهر مذهبی به بلاگری میپردازند و با برشی از زندگی خود مخاطبان را جذب کرده و در ذهن مخاطب فرهنگ جدیدی از پوشش مذهبی را دیکته میکنند.
کارشناس رسانه اظهار کرد: این فرهنگ سازی غلط، تنها به حذف چادر ختم نشده بلکه گام به گام معنای پوشش تغییر کرده و سبک زندگی ایرانی و اسلامی را به سمت لاکچری و غربی شدن هم پیش برده است.
وی با تاکید بر نقش مهم فضای مجازی بر سبک زندگی گفت: فضای مجازی و رسانههای اینترنتی تاثیر ویژهای بر افکار مخاطب میگذارد طوری که مخاطب با مشاهده، تقلید و الگوبرداری از آنها زندگی روزمره خود را میسازد.
بختیاری افزود: بلاگرهای حجاب شاید در ابتدا با پوشش چادر و بستن مدلهای مختلف شال و روسری خودنمایی کردند اما حجاب در ادامه راه ابزار کاسبی شد، طوری که آنها با پوشیدن لباسهای رنگارنگ و میکاپهای مختلف در جذب مشتری برای برندها و سالنهایی زیبایی فعالیت میکنند.
کارشناس رسانه و فضای مجازی فلسفه حجاب را پوشیدگی دانست و تصریح کرد: بلاگرهای حجاب با شکل و شیوههای رفتاری و ژست و منشهای مختلف نظام ارزشی را زیر سوال بردند.
وی اظهار کرد: وقتی که اینستاگرام را باز میکنید با صفحات متعددی از بلاگرهای حجاب استایل روبرو میشوید که با کاشت ناخن و میکاپ غلیظ و با چاشنی دلبری و آوازخوانی و حرکات موزون، نوجوانان و جوانان را به سمت دیگری سوق میدهند این زنگ خطری برای خانوادهها محسوب میشود.
بختیاری با اشاره به اینکه حجاب بازیچه دست حجاب استایلها شده است، گفت: بلاگرهای حجاب طی این سالها با حضور مستمر در فضای مجازی پوست اندازی کردند و حجاب اسلامی را به بهانههای مختلف به سمت اسلام انگلیسی پیش بردند تا جایی که ضربه مهلکی را به مقوله حجاب وارد کردند.
این کارشناس رسانه با اشاره به سفرهای لاکچری حجاب استایلها و تغییر پوشش مذهبی به برهنگی تصریح کرد: این بلاگرها در قالب دورهمیها و فشن شوها در سفرهای لاکچری به کشورهای همسایه و انتشار تصاویر و فیلمهای خود حجاب دیگری را به تصویر کشیدند.
بختیاری با تاکید بر تولید محتوای خلاقانه در حوزه عفاف و حجاب خاطرنشان کرد: اهمیت بررسی فضای مجازی و رسانههای اینترنتی و انتخاب محتوایی که روزانه به مخاطب میرسد تنها از طریق برگزاری جلسات متعدد در اینحوزه کافی نیست بلکه با تولید محتوای خلاقانه و راهکارهای کارشناسی شده، میتوان تا حدودی از تاثیرگذاری این نوع از فرهنگ سازی جلوگیری کرد.
انتهای پیام/