حجتالاسلام محمود قربانی، سرپرست اداره تبلیغات اسلامی فراهان، در گفتوگو با فراهان خبر، از فعالیت دو مؤسسه قرآنی و ۱۰ خانه قرآنی روستایی در شهرستان خبر داد و افزود: هرچند با شیوع بیماری کرونا برنامههای قرآنی تحت تأثیر قرار گرفت، اما این فعالیتها در شهرستان تعطیل نشد.
وی با اشاره به انجام فعالیت قرآنی در فضای مجازی در یکسال گذشته، تصریح کرد: اجرای طرح ۱۴۴۵، طرح پویش حفظ قرآن در فضای مجازی، اجرای طرح مواسات، اجرای طرح ختم قرآن مجازی با نیت کمک به نیازمندان از جمله برنامهها صورت گرفته در فضای مجازی است.
قربانی ادامه داد: در برههای از زمان شهرستان فراهان در وضعیت سفید وآبی به سر میبرد که در این زمان با رعایت موازین بهداشتی و حضور حداقلی افراد محافل و جلسات حضوری قرآنی برگزار شد. تقدیر از حافظان و قاریان قرآن و تقدیر از خانواده شهدای قرآنی نیز از اهم برنامههای سال ۹۹ است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد برنامههای سال ۱۴۰۰ بومیسازی فعالیتهای قرآنی است، اظهار کرد: آمار حافظان قرآن بیشتر از قاریان است و برای جبران این کمبود سعی در تربیت قاریان بومی شده است. برای ایجاد انگیزه تمامی محافل قرآن این شهرستان با حضور قاریان بومی برگزار میشود.
قربانی از برگزاری کلاسهای آموزشی حفظ و قرائت قرآن در شهرستان خبر داد و اضافه کرد: تربیت معلم قرآن در دو رشته حفظ و تجوید در دستور کار برنامههای سال جدید قرار دارد. نوجوانان از اجرای طرحهای قرآنی در شهر و روستا استقبال میکنند و وظیفه ما این است که شرایط را فراهم کنیم.
سرپرست اداره تبلیغات اسلامی فراهان با بیان اینکه فعالان قرآنی شهری به ویژه روستایی با مشکل گرانی تعرفههای اینترنت مواجه هستند و برای رفع این مشکل از سوی مسئولان تدبیری اندیشیده نشده است، تصریح کرد: درست است که فعالان این حوزه با مشکلاتی همچون گرانی تعرفههای اینترنتی مواجه هستند، اما این مشکلات باعث نشده است تا فعالیتهای قرآنی کم فروغ باشد.
قربانی ادامه داد: انجام فعالیتهای قرآنی با محوریت مساجد از جمله برنامههای اجرایی در سال جدید است و تهیه اینترنت رایگان برای مساجد باعث میشود تمام فعالیتهای حضوری و مجازی از این مکان دنبال شود.
وی مشکلات بودجهای و اعتباری را از جمله مشکلات پرتکرار حوزه قرآن دانست و بیان کرد: خروج فعالیتهای قرآنی از مساجد یکی از مهمترین مشکلاتی است که با آن درگیر هستیم. سالها قبل مساجد محور فعالیتهای فرهنگی و قرآنی بود و دیدگاه برخی متصدیان باعث شد فعالیت فرهنگی قرآنی از مساجد جدا شود و این امر زمینه ایجاد خلأ جدی را فراهم کرد. هدف ما این است که فعالیتهای قرآن تحتالشعاع فعالیتهای مسجد قرار گیرد.
قربانی با اشاره به فعالیت اتحادیه مؤسسات فرهنگی مردمی قرآن و عترت، اظهار کرد: انتظار ما از این مجموعه این است که فعالیتهای قرآنی را در قالب گفتمانسازی قرآنی به ویژه گفتمانسازی بیانیه گام دوم تعریف کنند. فعالیت گسترده قادر است تمام فعالیت های قرآنی را ساماندهی کند و به نظر میرسد در سال جاری شاهد اتفاقات بهتری در حوزه قرآن باشیم.
وی ادامه داد: جایگزین شدن تسهیلگری به جای تصدیگری رویکرد جدید سازمان تبلیغات اسلامی است و خوشبختانه در این مسیر اقداماتی صورت گرفته است و اتحادیه مؤسسات قرآنی نیز دارای این رویکرد است. چراکه با تقویت رویکردها و اتحاد بین دستگاهی میتوان برنامههای قرآنی را بهتر پیش برد.
قربانی بیان کرد: انتظار ما از مسئولان خروج از نگاه تصدیگری به فعالیتهای قرآنی است، دید مسئولان باید با نگاه و نیاز مردم جامعه یکسان و همسو باشد. اگر مسئولان با دیدگاه تصدیگری پیش رود نه تنها نیازها احصا نخواهد شد، بلکه ممکن است در برخی حوزهها شاهد تغافل و در برخی حوزهها شاهد موازیکاری و حجم برنامه باشیم. اگر دید تسهیلگری برای مسئولان ایجاد شود، همین بودجه و اعتبارات کم قرآنی نصیب روستاها نیز میشود.
وی با اشاره به تقویت فعالیتهای قرآنی در رسانهها، اظهار کرد: رسانههای فعال بیشتر در مرکز استان فعالیت دارند و رؤسای شهرستانها با رسانههای استان به ویژه رسانههای شهرستانی آشنا نیستند یا کمتر شناخت دارند. برقراری ارتباط بین رؤسا و نمایندگان خبرگزاریها در شهرستانها یا مراکز استانها باعث میشود تا برنامه وطرحهای اجرایی در شهرستانها نیز دیده شود.
انتهای پیام