به گزارش فراهان خبر؛ سهم زنان در تولید خانگی و صنایع دستی بسیار قابل توجه و سرمایهساز است و چند سالی است که بانوان در حوزه مشاغل خانگی، صنعتی، کشاورزی، تولیدی و حتی بازرگانی با هدف تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی وارد میدان شدهاند.
رشته های هنری یکی از زمینه های کسب درآمد بانوان است و فعالیت و اشتغال در رشته های هنری می تواند در منزل انجام شود تا در کنار انجام امور منزل سبب کسب درآمد شود و کمکی به اقتصاد خانواده ها باشد.
پایین بودن هزینه راه اندازی کسب و کار در منزل، پایین بودن میزان ریسک سرمایه گذاری، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه، حذف هزینه ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده، امکان کارکردن به صورت پاره وقت مهم ترین دلایل رویکرد مردم به مشاغل خانگی یاد می شود.
گشودن کلاف کرونا با بافندگی
خانم طبری یکی از بانوان خانه دار فراهانی است که با هنر بافندگی در منزل برای خود کسب درآمدی ایجاد کرده است و الگوی برای سایر بانوان شهرستان شده و با ایجاد یک کانال آموزشی در فضای مجازی هنر و تجربیاتش را به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار می دهد.
وی در گفتگو با خبرنگار فراهان گفت: علاقه بسیاری به بافندگی داشتم از زمانی که به یاد دارم عاشق کاموا و بافتنی بودم و بافتنی را به عنوان یک سرگرمی دوست داشتنی در کنار تمام کارهایم بود.
طبری افزود: مربی مهد بودم و در گذشته کار بافندگی را برای سرگرمی در کنار کار مربی گری مهد در اوقات فراغت انجام می دادم اما با شیوع کرونا و تعطیلی مهد، کار بافندگی را پیگیرتر از قبل ادامه دادم و بافتنی را از سرگرمی به کار، تبدیل کردم.
کارآفرین فراهانی اظهارکرد: برای شروع کار از بافت لیف و اسکاج شروع کردم، برای فروش محصولات هم در فضای مجازی شروع به فعالیت کردم و در مدت کمی توانستم مشتری برای تولیدات هنری خود جذب کنم.
وی گفت: در کنار تبلیغ تولیدات در فضای مجازی، فیلم های آموزشی از بافندگی هم تهیه می کردم و منتشر می کردم و همین موضوع سبب شد تا تعدادی از زنان دوست و آشنا به این کار ترغیب شوند و کار بافندگی را با آموزش های من شروع کنند.
طبری افزود: در ادامه کار با گسترده شدن فعالیت سایر بانوانی که با آموزش های من همراه بودند، تصمیم گرفتم تا در این شرایط اقتصادی هنر بافتنی منبع درآمدی هم برای بقیه شود و شروع به پیگیری برای ایجاد کارگاه بافت اسکاج و لیف کردم.
کارآفرین فراهانی اظهارکرد: در ابتدا همه چیز از جمله اجاره مکان و همراهی بانوان برای فعالیت در کارگاه خوب پیش رفت، با تعدادی از کارخانجات تولید کاموا برای تولید محصولات ارتباط گرفتم اما متاسفانه با توجه به اینکه سرمایه کافی برای خرید بالا از کارخانه را نداشتم، کارخانجات تولید کاموا همراهی نکردند و در جواب گفتند؛ «شما جزو مشتریان دست سوم ما هستید و با این مقدار سفارشی، کاموا برای شما نداریم».
وی گفت: برای دریافت تسهیلات هم اقدام کردم ولی بازهم به در بسته خوردم و یکی از مجوزهای دریافت وام ایجاد کارگاه و فعالیت کارگاه بود و همه این عوامل باعث شد تا از ادامه کار منصرف شوم و فعلا کار تولید را در منزل انجام می دهم.
طبری اظهارکرد: با توجه به هزینه های بالای کاموا در مغازه، تولید لیف و اسکاج بافتنی در کارگاه مقرون به صرفه نبود. در حال حاضر افرادی هم که از آموزش های من استفاده کردند همانند خودم در منزل کار بافندگی را انجام می دهند.
حمایت از کارآفرینان سبب اقتدار در تولید و اشتغال زایی در جامعه می شود
کارآفرین فراهانی گفت: حمایت از کارآفرینان سبب اقتدار در تولید و اشتغال زایی در جامعه می شود و کارآفرین هم به بروز استعدادها نسبت به فرهنگ کارآفرینی و توسعه آن دل گرم می شود.
به همه زنان خانه دار توصیه می کنم که در این شرایط اقتصادی میتوان با کمک گرفتن از هنرهای قدیمی که در خانواده از نسلی به نسل دیگر منتقل شدهاند، برای کار آفرینی واشتغالزایی اقدام کنند.
وی افزود: اغلب جوانان این هنر و استعداد را از بزرگترهای خود آموخته و اکنون می تواند با هزینه کم در منزل این هنر را سرمایهاشتغالزایی و کار آفرینی کنند.
انتهای پیام/