رشد ۸۰ درصدی خرید تضمینی گندم در سال جدید

مدیرعامل تعاون روستایی استان مرکزی از رشد ۸۰ درصدی خرید تضمینی گندم در سال جدید خبر داد.

به‌گزارش فراهان خبر به نقل از خبرگزاری تسنیم از ساوه، محمدحسین بهاور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به ظرفیت‌های کشاوزری استان مرکزی، اظهار داشت: استان مرکزی در شناخت اولیه به عنوان یک استان صنعتی نام برده می‌شود، اما یکی از تاثیرگذارترین استان‌ها در بخش کشاورزی است و دارای رتبه‌ها و جایگاه‌های خاص است، استان مرکزی در بخش ماهیان زینتی رتبه نخست، گل و گیاهان زینتی رتبه دوم، انار رتبه سوم، پسته رتبه هشتم را داراست و این عدلیه‌ای از تاثیرگذاری بخش  کشاورزی استان است. 

وی با بیان اینکه بین بخش کشاورزی و صنعت ارتباط تنگاتنگی وجود دارد، افزود: اقتصاد کشور به تحقیق و توسعه مرتبط است زمانی که مدریت بتواند صنعت و کشاورزی را مدیریت کند می‌تواند به توسعه پایدار در استان برسد، بنابراین تبادل بین صنعت و کشاورزی باید مدیریت شود تا گام موثری در توسعه کشور برداشته شود. 

مدیرعامل تعاون روستایی استان مرکزی تصریح کرد: جهاد کشاورزی مسئول تامین امنیت غذایی کشور است و در این راستا اقدامات موثری را انجام داده می‌دهد و تشکلاتی نیز در زیرمجموعه خود دارد و با به‌کارگیری تعاونی روستایی قدمت ۶۰ ساله دارد ولی به صورت مستقیم ۵۰ سال با روستاییان ارتباط دارد و به طور مستقیم با بهره بردار در ارتباط است. 

بهاور با بیان اینکه تعاونی روستای طبق اساس‌نامه وظیفه حمایتی، هدایتی و نظارتی دارد که در راستای پیشبرد این تعاونی‌ها استفاده می‌کند، عنوان کرد: ۹۱ شرکت تعاون روستایی با ۸۳ هزار عضو سهامدار و ۱۸۰ اشتغال مستقیم در استان مرکزی فعالیت می‌کنند و وظیفه تامین مایحتاج کشاورز را عهده‌دار هستند. 

وی ادامه داد: ۵۶ شرکت تعاونی کشاورزی با ۳۲ هزار عضو و ۸۵ اشتغال مستقیم در تمامی حوزه‌های کشاورزی فعال است، ۲۵ شرکت تعاونی تولید روستایی با ۲۵ هزار عضو سهامدار و ۳۰ اشتغال مستقیم در جهت فرآیند تولید فعالیت دارد، ۱۱ شرکت تعاونی زنان روستایی، با هزار عضو سهمدار و ۱۵ اشتغال مستقیم در جهت مشارکت در اقتصاد روستا و خانواده شکل گرفته است. 

مدیرعامل تعاونی روستایی استان مرکزی تصریح کرد: ۸ اتحادیه تعاون روستایی، یک اتحادیه تعاون تولید روستایی استان، سه اتحادیه تعاونی کشاورزی، ۱۸۲ تشکل فعال، ۱۴۰ هزار سهامدار عضو در ۲ هزار و ۸۴۰ روستای استان فعال هستند. ۱۰ انبار با ظرفیت ۲۰ هزار تن از جمله ظرفیت‌های موجود در استان است و در ۲ سال گذشته تنها ۲۰۰ میلیون تومان به این مجموعه در راستای تجهیز، تعمیر و نگهداری انبارها اعتبار داده شده است که امسال با همراهی انجام شده از محل بودجه امسال ۳ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است تا مرمتی نسبت به این مجموعه انجام شود. 

بهاور بیان کرد: ۷۳ باب فروشگاه در روستاها وجود دارد که نزدیک به ۱۰ هزار متر مربع فضا دارد، ۳ دستگاه سیلوی ذخیره‌سازی غلات به ظرفیت ۲۰ هزار تن، ۲ واحد سردخانه به ظرفیت ۵ هزار تن، ۸ واحد تاسیسات بوجاری، یک واحد صنایع بسته‌بندی، ۱۲ واحد صنایع تولید خوراک دام و طیور، ۵ مرکز جمع‌آوری شیر، ۲۷۳ دستگاه کمباین، تراکتور و غیره، سه باب شهرک گلخانه‌ای و ۱۲۰ واحد تولید گوساله پرواری و غیره در مجموعه تشکل‌ها و تعاونی‌های استان مرکزی وجود دارد. 

وی اضافه کرد: انتظار می‌رود اصحاب رسانه ظرفیت‌های شبکه تعاون روستایی و بستر تشکل‌ها را در راستای توسعه بخش کشاورزی در استان به جامعه معرفی کنند. کشور زمانی توسعه پیدا می‌کند که از بستر تشکل‌ها استفاده درستی کند، هیچ کشوری از پول و امکانات به توسعه نرسیده است به طوری که از بستر مناسب به تولید ناخالص ملی دست پیدا کرده است. 

بهاور عنوان کرد: در برنامه ششم گفته شد ۲۵ درصد اقتصاد به تعاونی‌ها سپرده شود، اما این امر محقق نشد و امسال با توجه به سیاست‌گذاری‌های وزیر جدید جهاد کشاورزی بر استفاده از ظرفیت تشکل‌ها تاکید شد و امید است افق خوبی پیشرو باشد. 

مدیرعامل تعاون روستایی استان مرکزی بیان کرد: نرخ ۹ درصدی منفی در روستاها وجود دارد که بیانگر این است که چرخه تولید و درآمد روستاها توجه نشده است، همچنین به امور زیربنایی روستاها توجه نشده که این زنگ خطری برای مسئولان کشور است، ۷۰ درصد چرخه تولید در روستاها است و درآمد پایه روستا، کشاورزی است بنابراین در راستای کاهش نرخ منفی و افزایش درآمد روستاها باید موانع کسب و کار در روستاها برطرف شود. 

بهاور با اشاره به عملکرد سال گذشته تعاونی روستایی استان مرکزی تصریح کرد: ۵۵ هزار و ۵۰۰ تن خرید تضمینی گندم، ۸۷ هزار تن خرید توافقی محصولات کشاورزی، ۵۰ تن صادرات محصولات باغی، آموزش ۷۰۰ نفر در روز، عرضه ۴ هزار تن محصولات در غرفات دائمی و وقت به ارزش ۵۷ میلیارد تومان، توزیع ۴۲ هزار تن کود  شیمیایی، توزیع و تولید ۱۳ هزار تن انواع بذر، توزیع ۴۰ هزار تن نهاده‌های دائمی، توزیع ۹۰۰ تن پرتقال و سیب در نوروز سال گذشته انجام شده است.

وی ادامه داد: در سه ماهه اخیرسال جدید، 55 هزار و ۶۰۰ تن خرید تضمینی گندم وجود داشته که ۲۰ هزار تن آن توسط تشکیلات تعاون روستایی به صورت مباشرتی خریداری شده است که نشان می‌دهد ۳۵ درصد خرید گندم توسط تعاون روستایی خرید شده است که ۸۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است و انتظار می‌رود امسال حداقل ۳۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته در خرید گندم وجود داشته باشد. 

مدیرعامل تعاون روستای استان مرکزی بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در تعاون روستایی استان طرح روستا بازار مغفول باقی مانده و این مهم باید توسط تشکل‌ها به منظور کاهش واسطه‌ها پیگیری شود.

بهاور خاطرنشان کرد: سیاست‌ گذاری کلان جهاد کشاورزی، فاصله گرفتن از خرید تضمینی و جایگزین شدن خرید توافقی گندم  است و به نوعی هدف جهاد کشاورزی بر ورود بخش خصوصی در این زمینه است، سیاست کلی بر این است زمانی بر خرید تضمینی ورود داشته باشیم که بخش خصوصی ورود نداشته باشد، در این راستا در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز، ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید توافقی گندم دیده شده است. 

انتهای پیام/۷۱۱/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 7 =