فرسودگی شبکه سبب ۲۵.۸ درصد هدررفت آب در استان مرکزی می‌شود

مدیرعامل آبفا استان مرکزی با بیان اینکه فرسودگی شبکه سبب ۲۵.۸ درصد هدررفت آب در استان مرکزی می‌شود، گفت: به هیچ عنوان آلودگی آب در استان وجود ندارد.

به‌ گزارش فراهان خبر به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، حشمت‌الله عباسی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در ۱۲ شهرستان، ۳۴ شهر، یک هزار و ۱۱۱ روستا که ۸۰۳ را تحت پوشش خود دارد، خدمات‌رسانی می‌کند، عمده وظایف ما تامین آب شرب بهداشتی و جمع‌آوری فاضلاب در برخی شهرستان‌ها است.

وی افزود: ۷۲۶ حلقه چاه، ۴۲ رشته چشمه و ۲۶ رشته قنات در استان مرکزی وجود دارد که منابع آب شرب روستا و شهر را تامین می‌کند، استان مرکزی در قسمت شهری ۳۳۷ هزار مشترک شهری از نظر تعدادی و ۵۰۸ هزار مشترک آحادی را داراست، همچنین ۱۶۹ مشترک روستایی وجود دارد که ۱۷۰ مشترک آحادی است و در مجموع بالغ بر ۵۰۷ هزار مشترک از نظر تعدادی و ۶۸۰ هزار مشترک آحادی وجود دارد. 

مدیرعامل آب و فاضلاب استان مرکزی تصریح کرد: در بخش فاضلاب شهری نیز ۱۹۵ هزار مشترک از نظر تعدادی و ۳۳۰ هزار مشترک آحادی و بخش روستایی یک هزار و ۱۲۳ مشترک وجود دارد که در کل استان ۱۹۶ هزار مشترک فاضلاب از نظر تعدادی و ۳۳۲ هزار مشترک آحادی وجود دارد. 

عباسی عنوان کرد: ۴۸۳ میلیاد تومان اعتبار مصوب سال گذشته در حوزه آب است که  269 میلیارد تومان آن تخصیص یافته به طوری که ۵۶ درصد آن تخصیص پیدا کرده است، تعداد پروژه‌های سال گذشته ۲۷۴ پروژه، ۵۳ حلقه حفر چاه، حفر ۱۳۷ کیلومتر خط انتقال آب، ۲۰۳ کیلومتر اجرای شبکه توزیع آب، ۱۴ هزار و ۵۰۰ متر مکعب ذخایر آب در ۴۱ باب، ایجاد شبکه برق به طول ۱۴ متر انجام شده است. 

وی بیان کرد: ۸۶۳ روستا تحت پوشش آبرسانی قرار دارند که ۸۵ درصد روستاهای برخوردار هستند، سال گذشته قراردادی با قرارگاه امام حسن(ع) مبنی بر جهاد آبرسانی به ۶۷ روستا با اعتباری بالغ بر ۲۳۵ میلیارد تومان به امضا رسید که در صورت انجام این کار برخورداری روستاها به ۹۵ درصد ارتقا پیدا می‌کند. 

مدیرعامل آب و فاضلاب استان مرکزی تصریح کرد: امسال نیز برنامه جهاد آبرسانی ادامه پیدا کرده است و ۱۴۱ روستا با اعتباری بالغ بر ۹۳۰ میلیارد تومان در برنامه قرار دارد که در صورت تحقق این امر می‌توان خدمات خوبی را به مردم استان به ویژه به روستاهای کم برخوردار ارائه کرد. 

وی عنوان کرد: سال ۱۴۰۰ نیز ۱۱۵ روستا جیره‌بندی آب شدند که با اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۱ روستاهای جیره‌بندی شده به ۹۲ رسید و در ادامه با تلاش‌های شبانه روزی همکاران تعداد روستاهای جیره‌بندی شده در سال جدید به ۷۲ روستا تقلیل پیدا کرده است. 

عباسی به حداقل رساندن تنش آبی در مناطق کم برخوردار از اولویت‌های خود برشمرد و گفت: تلاش ما براین است آب آشامیدنی سالم را در تمام فصول به ویژه فصل گرم به دست مردم استان برسانیم، در سال‌های اخیر منابع آبی زیرزمینی و سفره‌های زیرزمینی به مراتب نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده که این امر محدودیت‌هایی را ایجاد کرده که نیاز است برای مردم اطلاع‌رسانی شود تا در مصرف آب صرفه‌جویی داشته باشند. 

وی با بیان اینکه بالغ بر چهار طرح بزرگ در زمینه فاضلاب در شهر اراک، ساوه، خمین و آستانه فعال است، بیان کرد: بالغ بر ۵۷ درصد جمعیت استان تحت پوشش خدمات فاضلاب قرار دارند، یک هزار و ۸۵۰ خطوط فاضلاب اجرا شده است، ۱۵۰۰ لیتر در ثانیه پساب تولید می‌شود، از آنجایی که صنایع خطر کمبود آب را احساس کردند به سمت استفاده از پساب رو می‌آوردند و خوشبختانه قوانینی که در بودجه سال ۱۴۰۲ دیده شد مقرر شده که صنایع باید از باز تخصیص آب استفاده کنند.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان مرکزی با اشاره به سرقت غیرمجاز از آب  اضافه کرد: افراد سودجو به حقوق قانونی تعرض می‌کنند و برخی از آنها از آب روستا استخر پر می‌کنند به طوری که هفته گذشته انشعاب غیرمجاز از یکی از روستاها کشف شد که یک گاوداری ۵۰۰ رأسی از آب شرب برای گاوداری خود استفاده می‌کرد با شناسایی آن مشکل کم آبی این روستا تا حدودی برطرف شد. 

عباسی با اشاره به اینکه رویکرد دولت بر این است که برای پروژه فاضلاب اعتباری پرداخت نمی‌کند و باید با فروش پساب پروژه‌های فاضلاب را اجرا و زیرساخت‌ها را تکمیل کرد، افزود: با صنایع و شرکت‌های آب‌طلب مانند پالایشگاه و پتروشیمی، مذاکراتی در راستای استفاده از پساب انجام شده است. 

وی افزود: متاسفانه قیمت آب در سال‌های اخیر در مقایسه با سایر عامل‌های انرژی بسیار ناچیز است که نیاز است دستگاه حاکمیت به این موضوع توجه داشته باشد، متاسفانه در سال‌های اخیر شکاف بین هزینه‌ها و قیمت تمام شده پروژه‌ها را به کندی پیش می‌برد و ۶۰ درصد از شبکه توزیع‌ها عمر بیش از ۳۰ سال دارند که فرسوده محسوب می‌شوند که بر اساس آیین‌نامه باید حداقل سالی ۱۰ درصد شبکه را با اعتباری بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان اصلاح شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان مرکزی عنوان کرد: آب چاه‌های فراهان به دلیل استفاده‌ بیش از حد از کود شیمیایی نیتراته شده است، متأسفانه محیط زیست و جهاد کشاورزی در این خصوص نظارت‌های کافی را نداشتند، در صورتی که از این امر جلوگیری شود نیاز نیست آب از سمت اراک با گذر از چندین شهر به فراهان برسد. 

عباسی با اشاره به خدمات در دست اقدام تصریح کرد: حذف قبوض کاغذی و ارسال پیامک قبض در دستور کار قرار دارد، همچنین از هفته آینده خدمات مشترکین از دفاتر پیشخوان به مردم ارائه می‌شود.

وی با اشاره به مطالبات شرکت از مشترکین، گفت: دستگاه‌ها و برخی از نهادها به موقع آب بهای مصرفی خود را پرداخت نمی‌کنند و این امر خدمات را تحت تاثیر قرار می‌دهد در حالی که باید در پرداخت آب‌بها به موقع عمل کنند تا خدمات نیز به موقع انجام شود، در حال حاضر شرکت بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان مطالبات دارد، برخی نهادها وابستگی اعتباری به منابع ملی دارند، خوشبختانه امسال براساس قانون بودجه، سازمان مدیریت مکلف شد که در خصوص دستگاه‌هایی که مطالبات خود را پرداخت نمی‌کند، مبالغ را از اعتبارات آنها کسر کند تا بدهی آنها به آبفا پرداخت شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان مرکزی تصریح کرد: به هیچ عنوان آلودگی آب در استان وجود ندارد و از نظر میکروبی نیز مشکلی وجود ندارد، اما ممکن است مسائلی از نظر شیمیایی مانند شوری یا سختی آب در نقاطی وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه  متاسفانه امسال ظرفیت سد الغدیر کاهش یافته و نسبت به آب شرب ساوه نگرانیم و در منطقه آوه چاه‌های اضطراری پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: در شهرها مشکل تنش آبی وجود ندارد، تنها در ساوه به شرایط سر به سر رسیده‌ایم، هم اکنون سد الغدیر تنها حدود ۳۸ میلیون مترمکعب آب دارد که از این رقم ۲۵ میلیون مترمکعب، آب مرده قلمداد می‌شود، در روستاها، ۷۹ روستا جیره بندی شده اند، اما در روستاهای شهرستان تفرش و زرندیه وضعیت قدری مشکل است، چرا که منابع آبی مناسبی در اختیار نیست.

انتهای پیام/۷۱۱/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =