ریزش قیمت گوشت با افزایش حجم واردات

بسیاری از دست اندرکاران حوزه گوشت براین باورند که افزایش حجم واردات گوشت قرمز در هفته های اخیر، ضمن کاهش التهابات تا حدودی بازار را به تعادل رسانده است.

به گزارش فراهان خبر؛ براساس اعلام مرکز آمار از کشتار دام در کشتارگاه های رسمی کشور، میزان عرضه گوشت در شهریور امسال نسبت به مردادماه ۴ درصد کاهش داشته است. مقایسه عملکرد کشتارگاه‌های رسمی کشور در شهریور امسال نسبت با مدت مشابه سال قبل نشان‌دهنده کاهش ۳۲ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور است. مقدار تولید گوشت در شهریور امسال نسبت به سال قبل برای گوسفند و بره ۴۳ درصد، برای بز و بزغاله ۱۳ درصد، برای گاو و گوساله ۲۵ درصد و برای گاومیش و بچه‌گاومیش ۳۵ درصد کاهش، و برای شتر و بچه‌شتر ۷۸ درصد افزایش داشته است.

این پایان ماجرا نیست طی ماه های اخیر قیمت گوشت قرمز به دلایل متعدد همچون کشتار بی رویه دام های مولد، قاچاق دام و … روند صعودی به خود گرفته بود که مسئولان وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار اقدام به واردات گوشت گرم گوسفندی و گوساله و دام زنده و کشتار در کشتارگاه های مرزی کردند.

آمارها حاکی از آن است که در شرایط کنونی واردات گوشت گوسفندی از کشور‌های استرالیا، رومانی، روسیه، ارمنستان، گرجستان، قزاقستان و کنیا و گوساله از برزیل، اروپای شرقی و روسیه در حال انجام است و همواره معاونت بازرگانی وزارت جهاد در کنار حمایت از تولید داخل به دنبال واردات تا رسیدن قیمت به محدوده های ۳۱۰ تا ۳۶۰ هزارتومان است.

 واردات گوشت تا رسیدن بازار به تعادل ادامه دارد

در همین رابطه  علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: روزانه ۱۷۰ تا ۱۸۰ تن گوشت گرم گوسفندی و ۸۰ تا ۹۰ تن گوساله با نرخ مصوب در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار عرضه می شود. واردات گوشت گرم گوسفندی و گوساله تا رسیدن بازار به تعادل ادامه دارد.

قائم مقام وزیر جهاد قیمت هر کیلو گوشت گرم فله ای در میدان بهمن را ۲۸۰ هزار تومان و گوشت بسته بندی را ۳۱۶ هزار تومان اعلام کرد.

پس از سفر آیت الله رئیسی به آفریقا، عقد قرارداد با کنیا انجام شد که براین اساس در اواخر شهریور اولین محموله گوشت گوسفندی از کنیا وارد ایران شد، درحالی که پیش از سفر رئیس جمهوری کشورمان به آفریقا، ایران هیچ همکاری تجاری در زمینه مواد غذایی با این منطقه نداشته است.

مشکلی در تامین گوشت قرمز نداریم

در ادامه ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: علی رغم این حجم واردات، قیمت گوشت در بازار ناشی از نظام کارآمد توزیع نداشته است.در تامین گوشت قرمز نداریم؛ بنابر آمار سالانه ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزارتن گوشت قرمز تولید می شود که با کاهش سرانه مصرف، کمبودی در تامین نیاز کشور نداریم. بنابر آمار اخیر مرکز آمار سرانه مصرف گوشت قرمز به کمتر از ۶ کیلو رسیده، درحالیکه تا قبل از اصلاح نظام یارانه و نوسان قیمت ۱۱ کیلو بود همچنین با اصلاح نظام توزیع، مشکلی در تنظیم بازار و عرضه گوشت نخواهیم داشت.

توزیع گوشت قرمز داخلی از طریق کالابرگ راهی برای تعادل بازار

 افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: بنابر اعلام مرکز آمار جمعیت دام سبک در فصل تابستان نسبت به بهار کاهش یافت به طوری که به ۶۰ میلیون راس رسیده است. برآوردها حاکی از آن است که کاهش جمعیت دام منجر به افزایش قیمت دام و در نهایت اثرگذاری بر نرخ گوشت شود. بارها اعلام کرده ایم که گوشت گرم تولید داخل به عنوان کالابرگ اضافه شود و از طرفی راهکارهایی برای حمایت از تولیدداخل اتخاذ کنند چراکه پیش بینی مرکز هواشناسی نشان می دهد که وضعیت بارش در نیمه دوم سال مطلوب است که این امر منجر به بهبود مراتع می شود.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: بهبود وضعیت مراتع ناشی از بارش های مناسب، افزایش زایش ها در انتهای زمستان و اوایل بهار را دنبال دارد، چنانچه تکیه دولت بر واردات باشد، شرایط روز به روز بدتر می شود. قیمت کنونی هرکیلو دام زنده را ۱۸۰ تا ۲۱۰ هزارتومان است براین اساس نرخ منطقی هرکیلو لاشه ۴۲۰ تا ۴۲۵ هزارتومان است‌.

برآورد فعالان بازار و دست اندرکاران حوزه گوشت برآن است که در آبان ماه بازار گوشت با حجم واردات گوشت قرمز و عرضه در کنار گوشت داخل به ثبات برسد.

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با توجه به استمرار روند واردات گوشت قرمز شاهد افت ۳۰ تا ۴۰ هزارتومانی قیمت در روزهای اخیر بوده ایم. قیمت هرکیلو دام زنده را ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزارتومان و با احتساب قیمت دام، نرخ منطقی هرکیلو لاشه ۴۱۰ تا ۴۳۰ هزارتومان است.  برآوردها حاکی از آن است که با استمرار روند واردات گوشت و دام زنده، بازار به تعادل برسد. توزیع گوشت قرمز وارداتی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده و عرضه‌کننده در حال انجام است که طبق پیش بینی‌های قبلی شاهد کاهش و رسیدن به نرخ منطقی در بخش دام و گوشت هستیم.

آمارها حاکی از آن است که طی ماه های اخیر قیمت هر کیلو گوشت از مرز ۵۰۰ هزارتومان عبور کرده بود که خوشبختانه با اتخاذ سیاست های حمایتی وزارت جهاد مبنی بر واردات گوشت گرم در کنار پشتیبانی از تولید داخل، بازار به آرامش نسبی رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان 

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 10 =