به گزارش فراهان خبر؛ یک محقق در ایکس (توییتر سابق) اعلام کرد طوفان خورشیدی ناشی از پرتاب جرم تاجی در منطقه برخورد زمین توسط ناسا مدل سازی شده و پیشبینی میشود که طوفان تا نیمه روز اول دسامبر (جمعه) به زمین برسد.
«تامیتا اسکاو» که محقق حوزه هواشنایی فضایی است در پست خود توضیح داد که در صورت وقوع این پدیده ممکن است شفقهای قطبی بیشتر شوند و مشکلاتی در دریافت امواج رادیو و جی پی اس اتفاق بیافتد.
این محقق گفته است که در چنین شرایطی هشدار G۳+ محتمل است. این نامگذاری برای بیان سطحی از طوفان خورشیدی است که شدت آن بعد از متوسط قرار دارد، در واقع هنگامی که سطح طوفان به G۳ میرسد، ممکن است در ناوبری ماهواره و رادیویی با فرکانس پایین مشکلاتی رخ دهد. در چنین شرایطی ممکن است اصلاحات ولتاژ در سیستمهای برق (power) مورد نیاز باشد و هشدارهای کاذبی در برخی از وسایل حفاظتی ایجاد شود.
طوفانهای خورشیدی زمانی ایجاد میشوند که خورشید انفجاری از پلاسمای باردار الکتریکی (پرتاب جرم تاجی) ساطع میکند. این ذرات باردار، به اصطلاح طوفانهای ژئومغناطیسی ایجاد میکنند که باعث خاموشی و نقص فنی ابزارهای روی زمین میشوند، زیرا با میدان مغناطیسی محافظ اطراف سیاره تداخل دارند.
همانگونه که مشخص است، این محقق صرفا از وقوع یک طوفان خورشید خبر داده است که احتمالا منجر به برخی اختلالات رادیویی و ارتباطاتی میشود و هیچ اشارهای به قطع گسترده اینترنت آن هم به مدت طولانی نشده است.
سطوح مختلف طوفانهای خورشیدی در تصویر زیر قابل مشاهده است:
گفتنی است تیرماه نیز برخی رسانهها مانند هندوستانتایمز ادعای مشابهی در خصوص قطع اینترنت جهان مطرح کرده بودند که Space در مطلبی با بررسی اطلاعات علمی موجود، این ادعا را رد کرده بود.