به گزارش فراهان خبر؛ حجتالاسلام محمد سبزی، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره آلودگی هوا گفت: بعضیها کاسب هوای آلوده هستند و هرقدر هوا آلودهتر باشد به نفعشان است، چون برایشان تبدیل به یک منبع درآمد شده است.
وی ادامه داد: غالب شهرداریها در کلانشهرها، چون سهم آلایندگی میگیرند هرقدر هوا آلودهتر باشد پول بیشتری گیرشان میآید در صورتی که طبق قانون باید جریمهای که میگیرند را در رفع آلایندگیها مصرف کنند نه اینکه در جایی دیگر خرج کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار کرد: متاسفانه قانون هوای پاک اجرا نمیشود و در بحث بنزین فقط میگویند بنزین یورو ۴ و یورو ۵ استفاده شود تا آلایندگی پایین بیاید که این امر نمیتواند علت تامه باشد، چون بنزین فقط یک قسمت قضیه است.
سبزی بیان کرد: اگر شرکتها، فیلتراسیون را رعایت نکنند باید جریمه بدهند که این جریمهها به شهرداری میرود. اراک در سال ۱۴۰۰ سهم آلایندگیاش از عوارض ۸۰۰ میلیارد تومان بود جالب اینکه این مبلغ برای کل استان مرکزی ۸۰۰ میلیارد و خردهای بود که ۸۰۰ میلیارد آن برای پتروشیمی شازند بود.
وی ادامه داد: کل مالیات بر ارزش افزودهای که در کل استان در سال ۱۴۰۰ واریز شده بود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود که ۸۰۰ میلیارد تومان برای آلایندگی هوا بود لذا شهرداری از آلودگی هوا درآمد کسب میکند و نمیخواهد این درآمد را از دست بدهد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس تصریح کرد: برخی شرکتها در روز فیلتراسیون را روشن میکنند و شبها خاموش میکنند، چون در شب کسی نیست نظارت کند لذا هوا آلوده میشود و این امر یعنی ما متولی نداریم که یقه اینها را بگیرد و بگوید شما باید بروید کارتان را اصلاح کنید تا آلایندگی نباشد نه اینکه بگویند آلایندگی هرچه بیشتر یعنی اینکه پول بیشتری گیر ما میآید.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار کرد: ما باید یک پکیجی را برای کاهش آلایندگیها ببینیم. بیشترین آلایندگیها از اتوبوسهای فرسوده است. ما الان در زرندیه شرکتی را داریم که در حال تولید اتوبوس برقی است و باید به این سمت برویم که اتوبوسها را برقی کنیم.
وی با بیان اینکه هر موتورسیکلت اگر برقی شود سالی ۶۰۰ لیتر در مصرف سوخت صرفهجویی میشود، افزود: در خودروهای سواری در کاتالیست اگزوزشان یک مادهای وجود دارد که قیمتی است و آن را به قیمت ۲ الی ۳ میلیون تومان میفروشند و میگویند ماشین به این شکل بهتر کار میکند، اما هوا آلوده میشود.
سبزی گفت: در اطراف شهر تهران در جاده تهران-ساوه و رباط کریم من هر بار مشاهده میکنم که لاستیک، زباله و پسماند آتش زدند و هوا را آلوده کردهاند لذا اگر میخواهیم آلودگی هوا کاهش پیدا کند و از این وضعیت نجات پیدا کنیم باید بیاییم یک پکیجی را آماده کنیم و هر دستگاهی متولی کار خاصی باشد و پاسخگو هم باشد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس اضافه کرد: الان هیچکدام از دستگاهها پاسخگو نیستند و آلودگی هوا در کشور متولی ندارد، چون همه میاندازند گردن یکی دیگر و وقتی به سازمان برنامه و بودجه میگویی بودجه بدهید میگویند از وزارت صمت بگیرید که آن هم میگوید از سازمان محیط زیست بگیرید خلاصه همه پاسکاری میکنند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: مصرف گاز در فصول سرد بالاست و چون نمیتوانند گاز بخش خانگی را قطع کنند گاز کارخانه سیمان و … را قطع میکنند و کارخانهدار نمیتواند این همه کارگر را بیکار و تولید را تعطیل کند لذا مجبور است از مازوت استفاده کند.
سبزی در پایان گفت: قرار شده در کمیسیون کشاورزی یک جلسه گذاشته شود که همه دستگاهها بیایند و بگویند چرا احکام را اجرا نکردند، چون قانون هوای پاک ۲۲۰ حکم دارد که از این تعداد ۲۰ تا اجرا، ۶۰ تا نصفه و نیمه اجرا شده و بقیه احکام هم اجرا نشده است.
انتهای پیام/