به گزارش فراهان خبر؛ در میز اقتصاد امروز به موضوع آغاز اجرای طرح شناسه دار شدن پوشاک با حضور گرجی مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت، دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و شیرازی سخنگوی اتحادیه صنف پوشاک مورد بررسی گرفت.
گرجی مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت و معاون وزیر صمت مهمترین هدف اجرای این طرح را مقابله با پوشاک قاچاق عنوان کرد.
او گفت: شناسه کالا یک کد ۱۶ رقمی است که اصالت کالا را برای رصد و رهگیری کالا به ما نشان میدهد و جلوی قاچاق کالا را میگیرد.
گرجی گفت: در حال حاضر ما ۹۵ هزار واحد صنفی تولیدی صنعت پوشاک در کشور داریم. کار ما با صنف پوشاک تهران شروع شده است و صنف پوشاک ملزم به شناسه کالا هستند.
او گفت: با هر فروشگاهی که کالای بدون شناسه به فروش برساند برخورد میشود و شناسه کالا در سایت جامع تجارت به ثبت میرسد.
گرجی گفت: تقریبا یک بازه ۵ ماهه برای فروشگاهها برای الزام شناسه کالا در نظر گرفته شده است و متاسفانه صنف پوشاک کشور دارای گسیختگی است.
او گفت: در حال حاضر ما ۱۲۵ هزار کالای محرز قاچاق داریم که این کالاها تحت هیچ شرایطی شناسه کالا دریافت نخواهند کرد.
گرجی گفت: آیین نامه اجرای شناسه پوشاک با کمک ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور تنظیم شده است و با توجه به اقدامات انجام شده، طرح شناسه دار شدن پوشاک از امروز یکم دی آغاز به کار میکند.
او افزود: این طرح ابتدا در فروشگاههای زنجیرهای اجرا میشود و بعد از آن اصناف هم باید کالاهایی را بفروشند که شناسه کالا داشته باشند.
دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: زیرساخت اجرای این طرح از سالها قبل فراهم شده است؛ به طوری که این طرح از سال ۹۷ مطرح بود، ولی در دولت سیزدهم اجرایی شد.
او گفت: همچنین ذینفعان طرح باید در سامانه جامعه تجارت آموزش ببیند. ضمانت اجرایی این طرح این است که مراحل خرید، فروش و … باید ثبت و درج شود.
او گفت: براساس آمار بیش از یک میلیارد قاچاق کالا در سال ۹۹ داشتهایم، ولی با ثبت شناسه کالا ۹۸۷ میلیون دلار قاچاق به ثبت رسید که خوشبختانه رقم آن کاهش یافته است.
دهقانی نیا گفت: اگر کالا در سامانه جامع و تجارت به ثبت نرسد قطعا قاچاق است و برخورد قانونی میشود.
دهقانی نیا گفت: بنابراین صرفا با مشاهده ظاهری کالا نمیتوان از خارجی بودن آن مطمئن شد و برای آنکه از وارداتی بودن یا داخلی بودن این پوشاک اطمینان حاصل شود نیاز به بررسی بیشتر است.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: براساس آمار حوزه تولید که مورد تایید وزارت صنعت و مرکز آمار است تولید پوشاک بین سالهای ۹۷ تا ۹۸ حدود ۸۶ درصد رشد داشته است؛ به طوری که تولید پوشاک در سال ۹۷ از ۴۱۰ هزار میلیارد ریال به ۷۶۲ هزار میلیارد ریال در سال ۹۸ افزایش یافته است.
او گفت: اجرای طرح شناسه پوشاک به این دلیل است که بتوان کالای با کیفیت تولید داخل را از کالای قاچاق تشخیص داد و لذا انجمنها و اتحادیههای مربوط به این حوزه باید برای تکمیل شناسه دار کردن تولیدات پوشاک داخلی اقدامات کافی را انجام دهند.
دهقانی نیا گفت: تشدید برخورد با کالاهای قاچاق از امروز اجرایی میشود.
در ادامه؛ شیرازی سخنگوی اتحادیه صنف پوشاک گفت: این طرح در سالهای گذشته بود، ولی آن طور که باید اجرایی نشد؛ همچنین تمامی تولید کنندگان ملزم به شناسه دار کردن کالا هستند در غیر این صورت کالا، کالای قاچاق محسوب میشود.
او گفت: شناسه کالا در تمامی پوشاک باید روی پوشاک الصاق شود و مشتریان میتوانند مطالبه گر برای شناسه کالای خود باشند که این طرح از امروز در فروشگاههای زنجیرهای اجرایی میشود.
شیرازی گفت: این طرح شامل فروشگاها و حتی مزون و سایتهای فروش پوشاک هم میشود.