حجتالاسلام محمد سوری در گفتگو با «فراهان خبر» گفت: بیشتر دوره زندگی امام موسی کاظم(ع) مصادف با حکومت عباسیان بود و بیشترین مدت زندانیشدن آن حضرت در دوره هارون الرشید عباسی صورت گرفت.
وی افزود: هارون الرشید برای اذیت کردن امام کاظم(ع) زنی رقاصه را به زندان ایشان فرستاد.
سوری اظهار کرد: مدتی بعد هارون خادمش را به زندان فرستاد تا از حال زن جویا شود که در کمال تعجب دید آن زن به سجده افتاده، سرش را بالا نمیآورد و همچنان میگوید؛ «قُدّوس! سُبحانکَ سُبحانکَ».
امام جمعه فرمهین با اشاره به چهار علمی که باید آنها را شناخت، اظهار کرد: امام موسی کاظم در حدیتی میفرماید؛ «دانش مردم را در چهار چیز یافتم؛ اول: پروردگارت را بشناسی. دوم: بدانی با تو و برای تو چه کرده است. سوم: بدانی از تو چه خواسته است. چهارم: بدانی چه چیز، تو را از دینت بیرون می کند».
وی با اشاره به چهار گام معرفت و دانشافزایی از منظر امام موسی کاظم(ع) گفت: با توجه به این حدیث حضرت، کسی که خدا را شناخت، به عبودیت او میپردازد، کسی که نعمتهای خدا را شناخت، شاکر خواهد شد و به وسیله شکر نعمتهای خدا حق بندگی را ادا خواهد کرد.
سوری ادامه داد: کسی که وظایف و تکالیف الهی را شناخت، با عمل به وظیفه، رضای خالق را به دست میآورد. کسی هم که به عوامل انحراف آفرین و گمراه کننده آشنا شد، به راحتی از دین و عقیده اش برنمیگردد.
امام جمعه فرمهین افزود: این حضرت در سختترین شرایط زندگی و دوران زندگانی در زندان هارون نیز مشغول عبادتهای عاشقانه و مناجات شبانه با خداوند بود.
وی با بیان اینکه امام کاظم(ع) الگوی کظم غیظ هستند، اظهار کرد: این امام در مواجهه با سختیها و ناملایمات پرشمار، کظم غیظ داشتهاند. همچنین سازمان وکالت را برای تقویت بنیه اقتصادی و ارتباطی با شیعیان و محبان اهل بیت(ع) ایجاد میکند و آنها را سامان میدهد.
سوری خاطرنشان کرد: این امام بزرگوار در زندان توسط یهودی به نام سندی بن شاهک در بغداد به دستور هارون الرشید مسموم شدند و پس از سه روز در تاریخ ۲۵ رجب سال ۱۸۳ هجری قمری به شهادت رسیدند.
انتهای خبر/